На станціях столичного метро з’являться кінологи з собаками

Таких заходів вживатиме міліція через постійні повідомлення про «замінування» метро

Для гарантування безпеки жителів і гостей Києва на станціях столичного метрополітену незабаром з'являться кінологи з собаками, повідомив «Інтерфаксу-Україна» начальник ГУ МВС у Києві Олександр Терещук.

«Хочу вам розповісти, що добру справу зроблено міліцією Києва. Міністром надано команду, і ми спрацювали разом з Київською міською адміністрацією: ми зараз для метрополітену створюємо кінологічний центр», - розповів начальник київської міліції.

За його словами, поки що це буде невеликий центр, оскільки необхідно підібрати фахівців. «Близько 15 собак буде, кінологи разом зі своїми собаками працюватимуть безпосередньо на станціях метрополітену, а потім розглянемо їх можливу передислокацію», - зазначив він.

За словами начальника міліції Києва, цього вимагають нинішні умови життя і, зокрема, регулярно надходять дзвінки до міліції про нібито мінування тієї чи іншої станції метрополітену. «Віталій Володимирович дав згоду, з бюджету міста оплачуються певні послуги», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи підібрано вже собак для роботи в Київському метрополітені, начальник главку сказав: «Підібрано кінологів. Ці фахівці вже обиратимуть тих, з ким вони працюватимуть. Більше того, я налаштований на те, щоб закупити молодих породистих собак, але я трошки далекий від кінологічної служби».

Терещук також розповів, що в кінологічному центрі працюватимуть 20 осіб, 15 з яких - кінологи, зарплату співробітникам центру виплачуватиме міліція. «Ми навіть пішли на те, щоб скоротити певні посади в підрозділах головного управління для того, щоб мати можливість затвердити ці посади кінологів і фахівців центру», - наголосив він.