"Артек" цього літа відвідало вдвічі менше дітей, ніж торік

Міжнародний дитячий центр "Артек" підбив підсумки своєї роботи

Дитячий центр "Артек" в анексованому Криму прийняв 5,1 тис дітей. Це удвічі менше, ніж влітку минулого року. Така інформація міститься в прес-релізі центру, який розміщений на сторінці "Артека" на "Фейсбуці". 

"На мій погляд, співробітники "Артека" відмінно впоралися зі своїм завданням у складних умовах нинішнього етапу. У певному сенсі ми виступили навіть краще Криму з точки зору туризму. Цього літа на півострові відпочили 2400000 осіб (у 2013 - 6 мільйонів), "Артек" прийняв лише в половину менше дітей, ніж торік", - зазначив керівник "Артека" Олексій Каспржак. 

За даними дитячого центру, "Артек" провів влітку п'ять змін. Діти приїхали з 15 країн: Білорусі, Великобританії, Німеччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Іспанії, Казахстану, Латвії, Молдови, Нідерландів, Росії, Таджикистану, України, Франції, Швейцарії та Швеції. 

"Артек" відкрито 16 червня 1925 року. Зараз в його складі 10 таборів. 

Росія планує витратити на модернізацію "Артека" 21 мільярд рублів до 2020 року - саме така сума закладена в федеральній цільовій програмі розвитку Криму. Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в червні доручив Міністерству науки Росії за півроку розробити програму розвитку "Артека". 

Раніше повідомлялось що перший секретар ЦК Комуністичної партії Росії Геннадій Зюганов запропонував Володимиру Путіну створити на базі табору "Артек" спеціальний "президентський табір".