Ринок праці впав не після Євромайдану, а ще в 2013 році, - рекрутери

Не Майдан привів до падіння ринку праці, а падіння ринку праці привело до коливань в суспільстві і Євромайдану

Про це заявив директор по розвитку сайту Work.ua Сергій Марченко під час прес-конференції «Вплив військових дій на Донбасі на ринок праці в Україні», пише Еспресо.TV.

За його словами, ще влітку 2013 року кількість вакансій роботодавців впала на 40%, і паралельно з падінням, потреба збільшилася на 33 %.

Він також додав, що падіння пропозицій вакансій на Донбасі почалося з квітня 2014 рку  - саме період зародку псевдореспублік  ДНР та ЛНР.

«Ринок праці зреагував дуже серйозно. На всю Донецьку область за перший тиждень вересня було подано всього 103 вакансії. А за аналогічний період 2013 року – 1034. Тобто падіння в 10 разів. Щодо Луганської області, то  в  цьому регіоні ситуація ще більш катастрофічна. Тут ринок праці впав в 25 разів – за перший тиждень вересня лише 10 вакансій», - поінформував Марченко.

Також рекрутер розвінчав ще один міф про те, що переселенці з Донбасу, які переїхали в сусідні з АТО області відбирають  у місцевих роботу.

«За статистикою кількість вакансій в сусідніх областях масово не зросла з часом», - зазначив він додавши, що є деяке негативне ставлення до людей,які шукають роботу із зони АТО, адже роботодавці вважають, що серед них можуть бути сепаратисти.

Нагадаємо,  на сайті для пошуку роботи Work.ua зареєстровано 1,3 млн людей. За даними Мінсоцполітики всього в Україні працює 10, 5 млн. людей