У Криму хочуть відкрити філію головного російського кінематографічного вишу

В анексованому Криму можуть відкрити філію Всеросійського державного університету кінематографії імені Сергія Герасимова

За словами ректора вишу Володимира Малишева, відкриття філіалу можливо вже наступного року, повідомляє "ИТАР-ТАСС". 

"Коли до нас надійшов запит з Міністерства культури з пропозицією відкрити на території Криму філію ВДІКу, ми миттєво відповіли згодою. Зараз ми чекаємо рішення про початок фінансування. Ми ж готові хоч завтра почати. У нас є програма, яка працює вже багато років, є чудові майстри, я не бачу труднощів. Думаю, що всі питання з відкриттям філії ВДІКу можна вирішити за півроку, щоб вже наступного літа почати в Криму прийом перших студентів", - сказав Малишев. 

Також Малишев наголосив, що керівництво інституту прописало все, що потрібно для створення філії. 

"Можливо, для інших вишів було б достатньо столів і стільців для початку навчання, нам же потрібно, перш за все, забезпечити знімальний процес. Потрібні павільйони, апаратура. Треба підготувати приміщення. Крім того, у нас є принцип: скільки б не було у ВДІКу філій, ми не будемо видавати дипломи-пустушки. Диплом повинен бути таким же за якістю, як і в Москві", - зазначив він. 

При цьому ректор додав, що також можливо дистанційне навчання, кращі майстри ВДІКу зможуть на короткий час приїздити до Криму з майстер-класами.

У ВДІКу вже діють філії в Ростові-на-Дону, Іркутську, Сергієвому Посаді та Калінінградської області. Це - один з найвідоміших вишів, де готують професійних кінематографістів. Він був заснований в 1919 році. 

Тим часом у виші Луганська терористи "ЛНР" вже пообіцяли студентам дипломи російського зразка.