В полоні бойовиків перебувають близько 700 українських військових, - СБУ

Бойовики на сході тримають близько 700 українських військовополонених, але цифра може бути більшою, оскільки іще 1700 осіб розшукують родичі ти близькі

Про це заявив в ефірі каналу ICTV начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

«Дійсно, зараз, за нашими підрахунками на підставі списків, які ми ведемо, у полоні залишаються близько 700 військовослужбовців Збройних сил. Туди входять військовослужбовці ЗСУ, Національної гвардії і деякі представники самооборони» - сказав Вовк.

Крім того, він зазначив, що до СБУ постійно продовжують надходити заяви про зниклих безвісти людей. За його словами таких заяв наразі близько 1700, а інформації бодай про їхні місця зникнення немає.

Він закликав близьких та рідних тих, хто перебуває у полоні терористів або зник безвісти, набратися терпіння, оскільки процеси перемовин, які здійснює підпорядковане йому відомство, є кропіткими і тривалими.

«Найближчим часом ми вийдемо на те, що звільнення людей буде відбуватися більш масово і більш системно. Після зустрічі в Мінську ми знайшли ще один формат (обміну - Ред.), який би я не хотів розкривати наперед, оскільки це може завадити, але який дозволить пришвидшити процес», - додав головний слідчий СБУ.

Крім того, він додав, що процес перемовин та визволення українських військовополонених не припиняється. Так, за його словами, минулу суботу було звільнено 35 осіб, в неділю було звільнено 28 осіб, а у понеділок ще 19 осіб.

Нагадаємо, в рамках виконання мирного плану президента України Петра Порошенка звільнені близько 1200 заручників