В Україні створять базу даних ДНК для ідентифікації загиблих військових

В Україні створять єдину базу даних ДНК-експертиз задля пришвидшення процесу ідентифікації загиблих та пошуку зниклих безвісти у зоні бойових дій

Таке рішення ухвалено на розширеному засіданні Координаційного центру з допомоги постраждалим у зоні АТО під головуванням радника Президента Ольги Богомолець, повідомляє прес-служба президента України.

"Ми робимо усе необхідне, щоб родичам військовослужбовців, які зникли або загинули в зоні АТО, надати допомогу в пошуку своїх рідних та близьких і пришвидшити процес ідентифікації, встановлення місцезнаходження останків та поховання з військовими почестями всіх українських героїв", - наголосила Богомолець.

Як зазначається, за єдину базу даних ДНК-експертиз відповідатиме МВС України. Її створення дасть змогу значно пришвидшити пошук та гарантувати родичам загиблих безоплатне проведення ДНК-експертиз, що фінансуватиметься за рахунок держави.

За інформацією заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Святослава Олійника, наразі у закладах судово-медичної експертизи чотирьох прилеглих до зони АТО областей перебуває більше тисячі тіл загиблих, 552 з яких наразі не ідентифіковані.

Раніше Ольга Богомолець повідомила, що за час проведення АТО на Донбасі загинули п'ятеро медиків, ще четверо - зникли безвісти.