Американські сенатори закликають відключити російські банки від SWIFT

Група американських сенаторів направила в середу в мінфін США лист із закликом сприяти відключенню російських банків, що потрапили під західні санкції, від системи SWIFT

Свої підписи під листом поставили сенатори-республіканці Марк Кірк, Джон Маккейн, Марко Рубіо, Пет Робертс, Ден Коатс, Келлі Айот, Джеф Сизонс, Девід Віттер та Джон Тьюн, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Політики звернулися до адміністрації президента США Барака Обами з проханням впливати на своїх європейських партнерів у питанні відключення російських банків, що потрапили під санкції, від системи розрахунків. На їхню думку, навіть такі обмежені заходи "стануть ефективним інструментом для США та ЄС щодо загальної протидії російської окупації і дестабілізації України і щодо недопущення подальших загроз для європейської стабільності". 

"Навіть часткове відключення від SWIFT може мати драматичні наслідки для російської економіки, так само, як це відбулося з Іраном в 2012 році, коли SWIFT під міжнародним тиском відключила іранські банки", - зазначив сенатор Кірк. "США та ЄС повинні використовувати всі невійськові засоби, щоб змусити Росію заплатити високу ціну за свої незаконні дії", - вважає він.

SWIFT (Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій) — міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів.