Курков склав хронологію дій окупаційної влади проти кримських татар

Український російськомовний письменник та журналіст Андрій Курков поділився своїми роздумами щодо становища татар на півострові

"Коротка і поки не повна історія відносин окупаційних властей до корінного населення Криму - кримських татар". Пост під такою назвою Андрій Курков розмістив на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Далі автор у хронологічному порядку подає усе, що відбувалось з представниками кримсько-татарського народу на півострові.

За даними автора публікації, все почалось 3 березня, коли викрали Решата Аметова, а закінчилось виселенням у вересні  Меджлісу з будівлі Меджлісу.

Користувачі соціальної мережі уже почали коментувати публікацію та доповнювати «історію відносин» власними спостереженнями. 

"Випалюють землю окупанти. Пам'ять не випалиш", - прокоментував запис користувач Volodymyr Serdiuk.

"А це нікого в світі, крім України не хвилює? Захід так любити кричати про геноцид і голокост, що мимоволі з жахом починаєш чекати кривавого завершення діянь Путіна, щоб Європи розліпила сонні очі", -  написала під публікацією Інна Рогоза.

"18 вересня на трасі Сімферополь-Джанкой невідомі напали на директора Міжнародного фонду досліджень і підтримки корінних народів Криму Надира Бекірова, який їхав до Києва, щоб відбути на конференцію ООН про права корінних народів. Нападники забрали паспорт і втекли, що унеможливило поїздку", - додав Юрий Белоусов.

Український письменник Андрій Курков раніше нагошолував, що Росія втратила внутрішній сенс існування і почала його шукати на чужих територіях