Лавров: Конфлікт в Україні - це справа самих українців, а санкції - американців

У російському МЗС вважають, що події, які відбуваються в Україні, це проблема не американців, а українців, і диктувати їм параметри реалізації Мінських домовленостей некоректно

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Говорячи про ситуацію в Україні та санкції проти РФ, Лавров зазначив, що "санкції - це проблема США, а те, що відбувається в Україні, - проблема самих українців.

Крім того, у відповідь на питання, як Росія поставилася до заяви Вашингтона про готовність зняти частину односторонніх санкцій в обмін на виконання Росією низки умов щодо стабілізації ситуації в Україні, зазначив: 
"Українці кілька разів зустрічалися в Мінську, вони підписали там два документи, представники ОБСЄ та Росії допомагали налагодити цей діалог. Все написано на папері і в протоколі, і в меморандумі. Треба їх виконувати. Про це домовилися самі українці, і диктувати їм будь-які параметри реалізації цих домовленостей, напевно, некоректно".

Нагадаємо, сьогодні під час виступу на Генасамблеї ООН президент США Барак Обама заявив, що країна готова відмінити санкції проти Росії за умови стабілізації ситуації на сході України.