"Київенерго" щоденно відключатиме електрику промисловцям столиці

Компанія "Київенерго" ввела щоденне відключення електроенергії в столиці для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго", передає Еспресо.TV.

"Сьогодні в 12.00 год., по команді диспетчера ДП НЕК «Укренерго» з метою забезпечення надійної роботи об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії застосовані графіки аварійних відключень в місті Києві", - йдеться в повідомленні.

Зокрема "Київенерго" вводить ці графіки аварійних відключень для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в Києві. 

"Головною причиною введення графіків є те, що центральна і північна енергосистеми НЕК «Укренерго» є енергодефіцитними через брак вугілля на складах теплових електростанцій", - повідомляють в компанії.

Відключення від електроенергії споживачів відбуватиметься не більш ніж на 2 години. 

Всього обмеження потужності по місту Києву складає - 52,6 МВт (що становить 3,8% від загального обсягу споживання електроенергії в Києві).