"Укртелеком" призупиняє надання послуг зв'язку в Севастополі через дії незаконної влади Криму

ПАТ "Укртелеком" вважає постанову уряду Севастополя №314 від 22 вересня "Про інвентаризацію майна ПАТ "Укртелеком" і намір провести комплексну перевірку законності приватизації своїх активів, що раніше належали Україні, зокрема телефонну кабельну каналізацію міста, незаконним і мають ознаки рейдерської атаки

Про це повідомляє прес-служба компанії, передає Еспресо.TV

Згідно з повідомленням, також незаконним компанія вважає протиправне відсторонення директора Севастопольської філії компанії від займаної посади на час проведення інвентаризації.

"Як і раніше, інформацію про прийняття постанов щодо майна оператора ПАТ "Укртелеком" дізнається з відкритих джерел в ЗМІ без належного офіційного повідомлення. Дії влади Севастополя зазіхають на приватну власність ПАТ "Укртелеком" і суперечать законодавству України, Російської Федерації та нормам міжнародного права про недоторканність приватної власності",  - йдеться в повідомленні компанії. 

У зв'язку з цим на період проведення протиправної інвентаризації "Укртелеком" змушений призупинити господарську діяльність на території Севастополя.

"Це означає, що на території Севастополя зупинено надання послуг міжміського та міжнародного телефонного зв'язку, доступу до мережі інтернет, передачі даних всім абонентам, як фізичним, так і юридичним особам", - повідомляє компанія. 

"Укртелеком" також додає, що обставини, що склалися в Севастополі, ставлять під загрозу подальшу роботу оператора та забезпечення телекомунікаційними послугами жителів всього півострова Крим.