Вчені назвали продукти, які допоможуть позбутися безсоння

Для боротьби з безсонням корисними виявляться деякі продукти харчування, а також напої

Передає Еспресо.ТV з посиланням на medikforum.ru.

Овес 

Це прекрасне натуральне джерело мелатоніну – натурального гормону, який виробляє наш організм для занурення у сон. Саме підвищення рівня мелатоніну викликає відчуття сонливості, яке іноді докучає нам посеред дня. Краще поєднувати овес з напоєм, збагаченим вітаміном D. Наприклад, з молоком жирністю 1%. Ця комбінація збільшить шанси успішного лікування безсоння. 

Вишневий сік 

Ще в 2011 році вчені довели, що вишню можна вважати натуральним снодійним через високий рівень в ній мелатоніну. Дорослій людині достатньо вживати по 2 склянки вишневого соку в день, щоб середня тривалість сну збільшилася на 39 хвилин.

Цільнозернові продукти

Хліб та інші продукти з цілісних злаків рекомендується вживати за півгодини до сна як відмінний засіб від безсоння. Вуглеводи збільшують вироблення мозком серотоніну, що сприяє хорошому сну. 

Трав'яний чай з медом 

Чай на травах сам по собі має заспокійливий і розслаблюючиий ефект, але у поєднанні з медом такий напій діє як легке снодійне. Адже вчені з Університету Пенсільванії виявили, що мед ефективно усуває симптоми нічного кашлю і проблеми зі сном.