Westinghouse готова допомогти Україні добудувати Хмельницьку АЕС замість росіян

Американсько-японська компанія Westinghouse готова взяти участь в добудові 3 і 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції замість Росії, якщо таке прохання буде ​​з української сторони

Про це повідомив журналістам президент компанії Westinghouse в країнах Європи, Близького Сходу і Африки Ів Браше, передає Еспресо.TV

"Якщо нас попросять це зробити, і все буде відповідати умовам безпеки, то чому б і ні? Ми з задоволенням це зробимо", - сказав він, відповідаючи на питання щодо плану по участі в добудові двох блоків Хмельницької АЕС. 

Браше прокоментував поширену в пресі інформацію про плани компанії купити певну частину акцій оператора всіх чинний АЕС України - держкомпанії "Енергоатом" у разі її акціонування. Він повідомив, що в стратегії Westinghouse немає планів щодо купівлі частки якого-небудь підприємства. 

Також Браше уточнив, що компанія купує частки в деяких підприємствах атомної промисловості лише за участі в будівництві нових реакторів. 

"Купувати акції "Енергоатому" для того, щоб виробляти електроенергію, то я думаю, ні. У нас просто не вистачить для цього грошей", - зазначив Браше.