Аграрії відправили 5 вантажівок гуманітарної допомоги госпіталям, що лікують постраждалих у зоні АТО

25 вересня стартувала благодійна програма Всеукраїнського аграрного об’єднання «ЗАСТУП» — «Всією громадою»

Активісти організації зібрали для 5 військових госпіталів, що лікують поранених українських солдатів, 50 тонн картоплі. У такий спосіб, медичні заклади одержали повне забезпечення другим хлібом до кінця зими.

Акція відбулася в кількох селах Фастівського та Макарівського районів Київщини. За словами одного з координаторів «ЗАСТУПу» Олександра Гуменюка, селяни охоче відгукнулися на пропозицію підтримати українських військових.

«Люди готові допомагати, адже вони добре знають, що ця картопля піде хлопцям, пораненим в АТО. Тому селяни раді, що своєю працею допомогли нашим солдатам», — сказав координатор Всеукраїнського аграрного об’єднання «ЗАСТУП» у Макарівському районі Олександр Гуменюк.
 
Загалом активістам вдалося зібрати у місцевих фермерів 50 тонн картоплі. Більшучастину гуманітарної допомогивантажівками відправили до Києва доЦентрального клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України,Військово-медичного управління СБУ та Центрального госпіталю МВС. Ще 20 тонн гуманітарної допомоги вирушили до Одеси на потреби клінічного госпіталю Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України та Військово-медичного клінічного центру Південного регіону.
 
«Ми переконані, що цю благодійну акцію буде продовжено,оскільки в нашому районі є села, які теж хочуть узяти в ній участь», — підкреслив координатор Всеукраїнського аграрного об’єднання «ЗАСТУП» у Фастівському районі Віктор Бутник.
 
Він також зазначив,що це лише перший крок благодійної місії Всеукраїнського аграрного об’єднання «ЗАСТУП» із допомоги постраждалим у зоні проведення АТО. З ініціативи політсили створено координаційну раду, яка об’єднала аграріїв, котрі готові допомагати жителям Донбасу якісними продуктами.