Через терористів 75-ту річницю Донецький художній музей зустрів без відвідувачів

Свій ювілей музей відсвяткував за закритими дверима

23 вересня Донецькому обласному художньому музею виповнилося 75 років, повідомляє Cultprostir.

«Попри те, що музей з травня закрито для відвідувачів, ми все ж таки відсвяткували ювілей. Нас прийшли привітати колеги з донецьких театрів, музеїв, філармонії, а також художники та музиканти. До того ж ми отримали багато вітальних листів від колег музейників з усієї України, від Міністра культури та донецької обласної та міської влади. На жаль, ми не можемо зараз відкрити музей і через складну ситуацію в місті, і через те, що нас кілька разів затопило, і ми перебуваємо в стані постійного ремонту», - розповіла директор музею Галина Чумак.

До ювілею працівники музею підготували виставку акварельних ілюстрацій радянського художника Олександра Герасимова до повісті Миколи Гоголя «Тарас Бульба».

Фото: cultprostir.com.ua

Музейники кажуть, що виставка політкоректна і не може викликати зауважень навіть з боку терористів «ДНР», які Гоголя називають російським письменником, а художник Герасимов за походженням росіянин.

До ювілею музею планувалося, що «Укрпошта» випустить тематичний конверт та марку, однак надруковані тільки конверти, щоправда, в Донецькому обласному музеї їх не бачили.

Міський поштамт відкриється тільки 25 вересня, а представництва міських та обласних органів влади тимчасово перенесені в Маріуполь і Святогірськ.