Google забезпечить Землю інтернетом за допомогою аеростатів вже в 2015 році

Інтернет-гігант Google планує запустити аеростати, які роздаватимуть Інтернет, в атмосферу Південної півкулі вже в 2015 роц.

Про це повідомив глава лабораторії Google X Астро Теллер на конференції в Массачусетському технологічному університеті, передає Еспресо.TV, з посиланням на Капітал. 

Так, даний проект (під назвою Loon) передбачає запуск аеростатів в стратосферу на висоту близько 20 км. Вони повинні обслуговувати бездротову повітряну мережу з підтримкою швидкості доступу для cервис 3G. 

Google хоче протягнути ланцюг аеростатів по 40-ій паралелі південної широти, яка перетинає Південну Америку, проходить під Африкою, через Тасманію і Нову Зеландію. 

Таким чином, передбачається, що доступ в Інтернет отримає малозабезпечена частина населення Землі та країни третього світу (на сьогоднішній день 60% населення планети не мають постійного доступу). 

За словами Теллера, Google вже протестував даний проект в Новій Зеландії, Каліфорнії і Бразилії, де швидкість інтернету досягала 22 мегабіта на секунду для стандартних антен і 5 мегабіт - для смартфонів.