МЗС Росії стало офіційно вживати термін "Новоросія"

Міністерство закордонних справ РФ вперше вжило термін "Новоросія" до контрольованих терористами частинам Донецької та Луганської областей на офіційному рівні

Про це свідчить повідомлення відомства щодо переговорів Сергія Лаврова з державним секретарем США Джоном Керрі, передає Еспресо.TV, з посиланням на ZN.UA.

Зокрема, за версією МЗС Росії, в рамках зустрічі обговорювалося "налагодження діалогу між владою Києва та керівництвом Новоросії". 

"Обговорювалася ситуація в Україні в контексті вживання зусиль щодо забезпечення сталого перемир'я на Південному Сході та налагодження прямого діалогу між владою у Києві і керівництвом Новоросії в контексті виконання ними мінських домовленостей на основі мирних ініціатив Президента Росії В.В.Путіна", - йдеться в повідомленні. 

Термін вжито усвідомлено і без лапок. 

Також примітно, що перед зустріччю з Керрі, Лавров називав конфлікт виключно українським.

"Українці зустрічалися в Мінську кілька разів. Вони підписали там два документа, представники ОБСЄ та Росії допомагали налагодити цей діалог.", - відзначав Лавров. 

Таку заяву він зробив після коментаря про гордість щодо другого місця в списку світових загроз. 

До цього президент Росії не раз використовував слово "Новоросія". Особливо показово це стало після вторгнення військ РФ в Україну, коли Путін закликав тероррістов вивести з оточення українських військових, назвавши своє звернення на офіційному сайті президента "К ополченцям Новоросії".