Через страх перед безробіттям можна захворіти астмою

Стреси на роботі і страх бути звільненим збільшують ризик захворювання астмою, стверджують експерти з Німеччини, Нідерландів і Нової Зеландії, досліджуючи дані пацієнтів у період економічної кризи

Повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на medikforum.

Вчені обробили статистичні дані за 2009-2011-й рік медичних карт семи тисяч дорослих осіб. У протестованій кількості виявилося 105 випадків реєстрації виникнення астми. 

Раніше фахівці говорили, про важливість негативного впливу постійного стресового стану. Тим не менш, співробітники компаній не думають, що цей аргумент вартий зміни робочого місця. Страх опинитися на вулиці продовжує домінувати над побоюванням за своє здоров'я. А тим часом, внутрішня тривога збільшує ризик отримати задишку майже на 60%.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я астмою в світі страждають близько 235 мільйонів чоловік. Симптоми хвороби: порушення частоти і глибини дихання, дихання зі свистом, напади асфіксії.

Нагадаємо, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта спрогнозував, що рівень безробіття українцій за підсумками 2014 буде у межах 8%.