У Держдумі обурилися справою проти українських депутатів-зрадників, які їздили у Росію

Російські депутати називають "політичними репресіями" порушення кримінальної справи проти депутатів Верховної Ради, які приїхали минулого тижня на поклон у Держдуму

Про це заявив голова комітету нижньої палати у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків з співвітчизниками Леонід Слуцький, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС

"Нинішні київська влада проголошує курс на рух до євродемократіі, а сама розправляється в кращих традиціях тоталітарних режимів навіть не з інакомислячими, а просто з депутатами, які виявили сміливість", - сказав Слуцький. 

За його словами, побувавши в Держдумі члени депутатської групи Верховної ради "За мир і стабільність" "ніякі не зрадники і не злочинці". 

"Мова йшла не про посягання на територіальну цілісність України, в чому звинувачують наших колег, йшлося про можливі форми міжпарламентської російсько-української співпраці. Адже, як відомо, там, де не проходить дипломатія офіційна, проходить дипломатія парламентська, а значить, народна", - сказав глава комітету. 

Нагадаємо, 25 вересня МВС України порушило кримінальну справу проти 24 депутатів Верховної Ради з депутатської групи За мир і стабільність (називають групою Курченка), які 17 вересня взяли участь у пленарному засіданні Держдуми РФ.

У списку значаться Олійник, Бондаренко і Повалій. 

Глава Верховної Ради Олександр Турчинов вже вніс на розгляд парламенту проект постанови про позбавлення права участі в пленарних засіданнях і заробітної плати цих нардепів.