У Севастополі влада і духовенство вірять, що водою їх забезпечать вищі сили

В анексованому Криму на березі Чорноріченського водосховища під Севастополем, яке забезпечує водою більшу частину міста, закладено храм на честь Богоявлення Господнього

Так духовенство, спільно з місцевою владою, сподівається вирішити проблеми із водозабезпеченням міста, передає Еспресо.TV з посиланням на "Кримінформ".

Як пише видання, молебень перед закладкою храму провів митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

"Закладаючи на цьому значущому для Севастополя місці храм, ми молимося, щоб Спаситель на залишав нас, рясно подавав нам живу воду благодаті своєї для життя духовного, і воду, необхідну нам для підтримки життя тілесного", - сказав він.

За словами благочинного севастопольського округу Сергія Халюти, храм, який будується на пожертви жителів навколишніх сіл та працівників міського водоканалу, буде дерев'яним і відкриється до 19 січня 2015 року. 

Як зазначає видання, православне духовенство Севастополя завжди під час обміління водосховища проводить на його березі спеціальну службу про дарування дощу. Останній раз вона була відслужена кілька днів тому, оскільки у водоймі залишилося всього 12,5 млн. Кубометрів при нормі 30-40 млн. 

У Севастопольському благочинні звертають увагу на те, що 24 вересня в місті пройшли проливні зливи, водосховище поповнилося на півмільйона кубометрів і вода продовжує прибувати. 

"Є впевненість в тому, що Бог нас не залишить, і ми забезпечимо місто водою самі, ні до кого не звертаючись по допомогу", - сказав директор підприємства "Севміськводоканал" Микола Перегуда. 

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія анексувала Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.