У Варшаві Росія організувала пропагандистську виставку під час наради ОБСЄ

Директор польсько-української фундації PAUCI Ян Пекло обурений пропагандистської виставкою росіян

Виставку організували в готелі Sofitel у Варшаві, де відбувається щорічна нарада ОБСЄ з питань прав людини, повідомляє УНІАН.

"Виставка, назва якої "Україна. За червоною лінією", є виставкою, яка представляє фальшивий образ реальності. Це не Україна є агресором, чи не вона за червоною лінією, а Росія вже знаходиться за двома червоними лініями і РФ почала агресію проти українців, а не навпаки ", - Ян Пекло.

Також він наголосив, що фотографії, представлені на цій виставці, яка офіційно присвячена пам'яті загиблого в зоні АТО в Україні російського журналіста Андрія Стенина, показують, серед іншого, цивільних жертв нібито дій української армії. 

Він зазначив, що насправді немає доказів того, що це дійсно так, а численні повідомлення західних ЗМІ підтверджують, що мирні жителі могли загинути під час обстрілів так званими проросійськими "ополченцями".

Пекло також сказав, що Росія на Донбасі робила абсолютно неприйнятні для західного світу речі, серед яких він згадав парад полонених в Донецьку.

"Шкода, що вона цих фотографій не виставила", - зазначив він. Директор PAUCI назвав виставку "неприпустимою маніпуляцією", зазначивши, що ОБСЄ не повинна була дозволити проведення її в такому місці за нинішніх обставин. 

Серед близько трьох десятків фотографій, які розміщені на виставці, на декількох зображені цивільні жертви силового протистояння на Донбасі, під якими написано, що люди загинули в результаті обстрілів українською армією. На фото, які зробив Стенін, також зображені захоплені в полон українські десантники під дулом автомата, місце катастрофи малайзійського "Боїнга" та події під час акцій протесту в Києві, які привели до зміни влади в Україні в лютому цього року. Фото розміщені в невеликому приміщенні в фойє готелю на шляху до головної зали, де проходять пленарні засідання щорічної наради ОБСЄ.