В ДНР закликали аграріїв зареєструвати зерно, інакше будуть розкуркулювати

В терористичній ДНР закликали всіх сільгоспвиробників до кінця вересня поточного року зареєструвати своє право власності на наявне у них зерно

Як повідомили Еспресо.TV  в прес-центрі ДНР, в інакшому випадку з 1 жовтня виявлене невраховане зерно буде повернуто у власність терористів.

Про це заявив так званий «в.о. міністра агропромислової політики та продовольства» терористичної  ДНР Олексій Красильников.

За його словами, для реєстрації існує кілька варіантів. Фермер може приїхати безпосередньо в «аграрне відомство» в Донецьк. Також можна оформити свої права на зерно безпосередньо в райдержадміністраціях на території ДНР, міськрадах і у військового коменданта. Для цього сільгоспвиробники  повинні надати туди всі підтверджуючі документи. «Часу у них ще достатньо. Для нас важливо, щоб зерно не пропало », - зазначив терорист.

За його словами, сьогодні дуже багато осіб, які стверджують, що вони є господарями зерна, але насправді воно належить не їм. «Ми виявляємо таких людей і проводимо спеціальне розслідування по кожному випадку. Адже найчастіше хочуть перевозити зерно не його власники, а перекупники або ті, хто просто вкрав зерно. Добропорядний фермер або аграрій за своє зерно отримає від нашої держави живі гроші», - зазначив Красильников, додавши, що продрозкладки як в 20-ті роки минулого сторіччя не буде.