МВС ще не пред'явило звинувачень нардепам, які їздили на поклон до Держдуми РФ

У міліції немає підстав для контролю місцезнаходження українських депутатів, які їздили до Росії

 Про це на брифінгу заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Вакуленко, пише Еспресо.TV з посиланням на «РБК-Україна».

«Для визначення їх місцезнаходження має бути обрано запобіжний захід і оголошено про підозру. На сьогоднішній день запобіжний захід не обрано, відповідно місцезнаходження цих осіб ми не контролюємо. Ми не маємо на це законних підстав", - заявив Вакуленко.

За його словами, слідство буде проходити відповідно до процедури, яка передбачена фактором Кримінального процесуального кодексу, з урахуванням тих даних, які необхідно зібрати під час слідства.

Нагадаємо, 17 вересня 24 нардепи з депутатської групи За мир і стабільність (називають групою Курченка) відправилися в Москву на зустріч з депутатами Держдуми РФ. У списку значаться Олійник, Бондаренко, Повалій та інші депутати. 

Глава Верховної Ради Олександр Турчинов вже вніс на розгляд парламенту проект постанови про позбавлення права участі в пленарних засіданнях і заробітної плати цих нардепів.

 Водночас головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження стосовно народних депутатів України, які відвідали Держдуму РФ.