Після Сочі-2014 МОК занепокоївся сексуальною дискримінацією спортсменів

В контракт з містом, що прийматиме зимові Олімпійські Ігри-2022, буде додано пункт про недопущення будь-якої дискримінації, в тому числі за ознаками сексуальної орієнтації

Про це заявив виконавчий директор Олімпійських Ігор Крістофер Дюбі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на insidethegames.biz.

Лист з нововведенням було розіслано всім трьом містам-претендентам на право приймати Ігри-2022.

Повністю новий пункт буде виглядати так: 

"Місто і Національний олімпійський Комітет визнають і приймають важливість Ігор та цінність Олімпійського руху і погоджуються проводити всі заходи в напрямку просування та втілення в життя фундаментальних цінностей Олімпізму, зокрема, відмовитися від усіх форм дискримінації щодо окремих країн і особи за расовими, релігійними, політичними, гендерними чи іншими ознаками, а також розвивати Олімпійський рух". 

Читаючи між рядків офіційного листа, який цитує сайт insidethegames.biz, "досвід попередніх Ігор" - це кампанія, розгорнута в багатьох країнах світу проти дискримінаційних законів "проти пропаганди гомосексуалізму", прийнятих Держдумою Росії в червні 2013 року.

Через це велика кількість світових лідерів відмовилися від візитів на Ігри, а збірна США демонстративно включила до складу делегацій трьох екс-зірок спорту з гомосексуальною орієнтацією - тенісистку Біллі Джей Кінг, хокеїсток Гейтлін Кехо та олімпійського чемпіона з фігурного катання Брайяна Бойтано. 

Нагадаємо, на право приймати Білу Олімпіаду-2022 претендують Осло, Алмати і Пекін. Львів зняв свою заявку на ці Ігри через ситуацію в Україні. 

Місто-господар Олімпіади-2022 оберуть 31 липня 2015-го року на сесії МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).