Путін почав шантажувати ЄС з вимогою внести зміни до Угоди про асоціацію, - ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін вимагає, щоб 15-місячна затримка в реалізації торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС була використана для того, щоб внести масштабні зміни до тексту документу

Про це йдеться в листі президента РФ до президента Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу,  пише «Українська правда» з посиланням на Financial Times.

"Ми як і раніше вважаємо, що тільки системні коригування Угоди про асоціацію, які враховують повний спектр ризиків для російсько-українських економічних зв'язків і всієї російської економіки, що виникають в результаті реалізації документу, дозволять зберегти існуючі торгово-економічні відносини між Російською Федерацією і Україною", - йдеться в листі Путіна.

Він також  попередив, що будь-який крок щодо зміни українських законів для адаптації їх з правилами ЄС буде вважатися порушенням домовленостей та вимагатиме заходів Росії у відповідь.

Водночас європейські чиновники заявляють про неможливість внесення змін.

"Росіяни, звісно, дивляться на це не як на період роз´яснення, а як на можливість ввести третю сторону і таким чином спустошити угоду",  - зазначає єврокомісар з торгівлі Карл де Гухт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  президента Росії Володимира Путіна написав листа українському колезі Петру Порошенку, в якому застеріг Україну від імплементації асоціації з ЄС.