Суд у Москві відклав розгляд скарги захисту Савченко щодо законності проведення психіатричної експертизи

Басманний суд Москви відклав на 13 жовтня розгляд законності призначення слідчим стаціонарної психіатричної експертизи української льотчиці Надії Савченко

"Суд задовольнив клопотання захисту про відкладення судового засідання у зв'язку з бажанням Надії Савченко особисто бути присутньою на процесі", - повідомив журналістам її адвокат Микола Полозов, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

У п'ятницю, коли розпочалося засідання, з'ясувалося, що сама Савченко не була доставлена ​​до суду. За словами адвоката, під час етапування Савченко з СІЗО у Воронежі в московський ізолятор вона застудилася. Це, можливо, і стало причиною її відсутності в суді.

Як зазначається у скарзі, захист не згоден з рішенням слідчого проводити експертизу стаціонарно. За словами адвокатів, Савченко відповідно до постанови слідчого, належить провести місяць у лікарні ім. В. П. Сербського в Москві. Захисники відзначають, що процедура психіатричної експертизи проводиться при всіх тяжких і особливо тяжких злочинах. Однак найчастіше це проходить амбулаторно протягом одного дня, однак слідчий відмовив їм у проведенні амбулаторної експертизи.