У Львові готуються до театрального фестивалю "Золотий Лев-2014"

Міжнародний театральний фестиваль відбудеться у Львові з 27 вересня до 5 жовтня

Цього року фестиваль святкує 25-річний ювілей. Відкріється "Золотий лев" вуличною виставою Львівського академічного театру "Воскресіння" "Сни за Кобзарем", яка Присвячую 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка, повідомляє Сultprostir.

"Особливістю нашого фестивалю є те,  що це один із перших і найстаріших театральних фестивалів пострадянської доби, якому сьогодні виповнюється 25 років. Від нашого фестивалю почали народжуватись театральні фестивалі в Польщі, Сербії, Росії, Грузії. Завжди цей фестиваль був експериментальним, його гасло: "Класика очима експерименту". Цьогорічний фестиваль має своє спрямування: "Схід і Захід разом!". Мистецтво, а особливо театральне мистецтво, завжди надихало людей емоційно і піднімало в них дух, і тому ми не могли його відмінити, навіть в такий важкий, воєнний час, який переживає наша країна. Люди, які приїжджають з Німеччини, Польщі, Білорусії, приїжджають з метою підтримати Україну, а колективи зі Сходу – приїжджають з гаслом, що жодна війна не може знищити театральне мистецтво", - розповів директор фестивалю "Золотий лев" Ярослав Федоришин.

Глядачі матимуть змогу побачити на фестивалі вистави театральних колективів з Грузії, Білорусії, Грузії, Польщі, Латвії.

Раніше повідомлялось що у Вінниці започаткують Міжнародний літературний фестиваль Intermezzo.