В Лисичанську чиновники торгували ліками з гуманітарної допомоги

Посадовці управління охорони здоров’я Лисичанської міської ради незаконно вивезли з лікарні медичні препарати, які надійшли як гуманітарна допомога, для подальшої реалізації

Як повідомили Еспресо.TV в МВС, на Луганщині у місті Лисичанськ працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю в ході проведення оперативно-розшукових заходів в одному з гаражів виявили та вилучили різноманітні медичні препарати на суму понад 200 тис. грн.

Як повідомив начальник Департаменту ДСБЕЗ МВС Василь Пісний, вказані ліки являються гуманітарною допомогою, що надавалася міською і обласною громадськими організаціями «Червоний хрест» та були викрадені посадовцями управління охорони здоров’я Лисичанської міської ради та завгоспом однієї з міських лікарень.

З метою реалізації вказаних медпрепаратів правопорушники незаконно їх вивезли з лікарні та переховували в одному з гаражів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Відповідальність цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 5 років.

Для запобігання вчиненню аналогічних правопорушень Василь Пісний також звертається до усіх небайдужих громадян з проханням негайно інформувати міліцію за телефонним номером 102 про відомі факти розкрадань продуктів харчування, ліків, військового спорядження тощо.