«ЗАСТУП» провів благодійну толоку у школі-інтернаті

Ранок 26 вересня у столичній школі-інтернаті № 26 для дітей з особливими потребами почався з особливої події. У межах благодійної акції Всеукраїнського аграрного об’єднання «ЗАСТУП» — «Добрі справи» — активісти організації допомогли вихованцям підготувати територію школи до зими

Благодійними акціями «ЗАСТУП» крокує Україною. У п’ятницю активісти завітали до школи-інтернату, у якій живуть і навчаються 240 вихованців із розумовими й фізичними вадами. Більшості з них протипоказані навантаження, тож «ЗАСТУПівці» на чолі з Ігорем Локтіоновим вирішили допомогти дітям навести лад на шкільній території: зібрати листя, скопати землю, прибрати доріжки.
 
«Серед активістів «ЗАСТУПу» є батьки дітей, котрі навчаються у цьому закладі. Вони розповіли, що тут дуже велика прилегла територія і власними силами заклад не впорався б із її прибиранням. Тому ми з великим задоволенням вирішили допомогти особливим дітям»,— розповів Ігор Локтіонов.
 
Спільне кількагодинне прибирання закінчилося для малечі приємними сюрпризами. Спершу «ЗАСТУПівці» передали особливим дітям подарункові набори для навчання. А потім активіст аграрного об’єднання — Наталя Степачова — вручила закладу презент, на який і вчителі, і вихованці вже давно з нетерпінням чекали — нове кухонне обладнання!
 
Адміністрація закладу зазначила, що для інтернату — це дуже корисний подарунок. Адже досі їжу для 240 дітей готували на застарілих кухонних плитах, які часто не могли впоратися з усіма потребами дітей.
 
За словами активіста Всеукраїнського аграрного об’єднання Наталі Степачової, відтепер у малечі більше не буде проблем із гарячими обідами, сніданками чи вечерями. А кухарям стане набагато зручніше працювати.
 
«Діти перебувають у закладі п’ять днів на тиждень. Через застаріле обладнання кухні та великий обсяг роботи в кухарів доводилося докладати неабияких зусиль, щоб вчасно і якісно нагодувати малечу. Дізнавшись про це, «ЗАСТУП» не міг залишитися байдужим»,— сказала Наталя Степачова.

Одна добра справа спонукає сотні людей робити хороші вчинки. Тож, благодійні акції, які розпочало Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП», на цьому не закінчаться.