Громадські активісти Луганщини звинувачують регіональну місію ОБСЄ в антиукраїнській позиції

Лідер Громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов вважає, що місія ОБСЄ, яка діє на теренах Луганщини, займає відверто антиукраїнську позицію

Таку думку він висловив кореспонденту Еспресо.TV.

За його словами, це виявляється у заявах місії стосовно подій в регіоні.

Зокрема, він звертає увагу, що після обстрілу бойовиками Луганської ТЕС в м. Щастя в ЗМІ з’явилися заяви членів місії ОБСЄ, в яких йшлося про те, що вони стали свідками локального боєзіткнення між Збройними Силами України та батальйоном "Айдар", в результаті чого артснаряд потрапив у трансформатор ТЕС і вивів його з ладу.

Більше того, зазначив він, після мітингу НВФ, які підтримують так звану "ЛНР", у Стаханові Луганської області представники ОБСЄ зустрілися з командиром донських козаків, після чого в ЗМІ з’явилася інформація про те, що незабаром до лав "ЛНР" віллються 12 тисяч козаків. Ця інформація не відповідає дійсності, оскільки такої кількості козаків на Сході України немає. Окрім того, треба відзначити, що загальна кількість членів НВФ на Донбасі налічує 15-20 тис. одиниць

Це не єдиний прецедент, коли ОБСЄ надавали недостовірну інформацію, досить згадати хоча б повідомлення про те, що в Луганську ОДА стріляли "некерованими ракетами з літака", наголосив Снєгирьов. 

І все це на тлі того, що саме Україна займалася визволенням представників місії, що перебували у полоні НВФ протягом двох місяців. Тобто ми можемо розглядати два варіанти пояснення таких дій організації - або це побоювання за своїх представників, або антиукраїнська політика місії в цілому, вважає керівник громадської ініціативи "Права справа".

Крім  того, він повідомив, що наразі перевіряється інформація про те, що представник ОБСЄ знаходився на захопленому НВФ КПП "Ізварине" Луганської області, коли через цей пункт проходили танкові колони з Росії.

За його словами, цю інформацію частково підтвердив блогер-луганчанин, публікуючи враження про перетин кордону окупованих територій і Російської Федерації. Наразі опублікована інформація, що кількість представників цієї місії на Сході України буде збільшено до 80 чоловік.

"Чи є в цьому сенс, якщо наглядачі не помітили танкові колони?" - питає Снєгирьов.

Нагадаємо, раніше в МЗС України заявили, що Росія використовує ОБСЄ як платформу для дискредитації України.