Пентагон: Авіаударів недостатньо в боротьбі проти "Ісламської держави", потрібна наземна операція

Міністерство оборони США вважає за необхідне ввести війська до Сирії і Іраку для боротьби з угрупованням «Ісламська держава»

Як повідомляє Associated Press, про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі, передає ZN.UA.

За його словами, не дивлячись на те, що авіаудари по позиціях ісламістів виявилися ефективними, цього недостатньо. Необхідно прийняти політичне рішення і ввести війська до Сирії і Іраку.

Також представник Пентагону відзначив, що для звільнення захоплених бойовиками «ІД» територій на сході Сирії необхідно до 15 тисяч бійців опозиції, тоді як США готові навчити лише 5 тисяч осіб, що, за словами Демпсі, набагато менше загального числа озброєних формувань.

Нагадаємо, президент США Барак Обама 11 серпня виступив із рішучою промовою, в якій, фактично, оголосив справжню війну Ісламській державі Іраку і Леванту (ІДІЛ).

26 вересня до операції в Іраку приєдналися Бельгія і Данія, а також Велика Британія. Остання серія ударів завдали в ніч на суботу, 27 вересня.