Тристороння контактна група з урегулювання конфлікту на Донбасі провела відеоконференцію

Члени тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ провели відеоконференцію з участю офісу головуючого в Організації боку і представників самопроголошених республік

«Дискусія пройшла у конструктивній атмосфері», - повідомили в прес-службі ОБСЄ, передає Еспресо.TV з посиланням на «Белта».

Як зазначається, провели відеоконференцію на виконання рішень, прийнятих у Мінську 5 і 19 вересня.

За підрахунками учасників відеоконференції, рівень насильства в зоні конфлікту останнім часом знизився. Ситуація на 70% протяжності лінії зіткнення сторін конфлікту спокійна. У зв'язку з цим учасники заявили, що сторони не будуть шкодувати сил для того, щоб зміцнити дотримання домовленостей з припинення вогню.

Члени тристоронньої групи наголосили, що необхідно дати можливість спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ здійснювати спостереження у всій зоні припинення вогню, згідно з мандатом. Вони наполегливо порекомендували представникам самопроголошених республік докласти максимум зусиль, щоб забезпечити безпеку спостерігачів СММ.

Крім цього, піднімалися питання, що стосуються відновлення економічної інфраструктури регіону, охопленого конфліктом. У тому числі йшлося про водо- і електропостачання та залізничне сполучення.

Нагадаємо, учасники тристоронньої контактної групи в Мінську 19 вересня підписали меморандум, згідно з яким протиборчі сторони зобов'язуються відвести свою важку військову техніку від умовної лінії фронту на 15 км кожна.

Раніше, 5 вересня, група Україна-Росія-ОБСЄ на переговорах у Мінську підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню.