В Індонезії узаконили прочуханку різками за гомосексуалізм

В Індонезії на території автономної провінції Ачех, розташованій на північній частині острова Суматра, введені тілесні покарання за гомосексуальні зв'язки. Відповідний закон 27 вересня прийняв депутати регіонального парламенту

Як повідомляє The Jakarta Post, дія нормативного документа, який передбачає покарання у вигляді 100 ударів різками, поширюється не тільки на місцевих жителів, але і на іноземців, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

"Цей закон є довгоочікуваним для жителів провінції Ачех, оскільки приводить наші закони у відповідність з ісламом", - прокоментував закон депутат провінційного парламенту, один з авторів ініціативи Рамле Сулайман.

За його словами, ухвалення цього закону було попередньо погоджено з міністерством внутрішніх справ Індонезії, якому формально ще належить схвалити документ перед тим, як він остаточно вступить в силу.

Гомосексуалізм не вважається злочином на решті території Індонезії, яка є найбільш густонаселеною мусульманською країною світу. Однак в штаті Ачех нарівні зі світським правом діють і закони шаріату. Так, тілесними покараннями тут караються перелюб, алкоголізм і захоплення азартними іграми. Прочуханки різками виробляються публічно. Згідно з місцевим законодавством, екзекуція може бути замінена на крупний штраф або тюремне ув'язнення.