Коломойський хоче відсудити в Росії $2 млрд

Глава Дніпропетровської області Ігор Коломойський заявив, що збирається подати позов до Гаазького трибуналу з комерційних питань та вимагати від Росії відшкодування матеріального збитку від арешту його майна

Про це повідомляється на офіційному сайті Дніпропетровської обласної адміністрації. 

Коломойський зазначив, що у нього "не багато капіталу в Криму і Росії". Він підкреслив, що не збирається відстоювати права на наявне майно в Криму та Росії, однак боротиметься за компенсацію. 

За словами Коломойського, зараз він вже підготував позов з приводу арешту кримського аеропорту "Бельбек", де підприємець брав участь в акціонерному капіталі.

Коломойський заявив, що після арешту аеропорту написав листа російському прем'єр-міністру Дмитру Медведєву, який, за словами бізнесмена, протягом півроку має відповісти з приводу "добровільного відшкодування збитків".

Коломойський сподівається на компенсацію за аеропорт на суму 15 млн доларів, а загальна сума компенсацій за все арештоване в Росії майно, як планує дніпропетровський губернатор, повинна скласти 2 млрд доларів. 

При цьому на запитання журналіста про те, чи впевнений він, що ці гроші йому повернуть, Коломойський заявив: "Ну не повернуть, так не повернуть, мені-то яка різниця".