Благодійний ярмарок на підтримку української армії влаштували у Львові

Цього разу руку допомоги військовим простягли дитячі бібліотеки міста

Бібліотекарі та їхні читачі напередодні Всесвітнього дня бібліотек на площі Ринок відкрили благодійний ярмарок "Рука допомоги", повідомляє zaxid.net.

На ярмарок свої вироби принесли діти – вихованці гуртків при дитячих бібліотеках. Упродовж трьох тижнів вони виготовляли прикраси з бісеру, вази, ляльки-мотанки, листівки, віночки, кумедні іграшки, малювали картини та вишивали серветки.

"Ми робили це кожний день з хорошим настроєм, сподівались, що людям наші роботи будуть приносити щастя і радість. Усі кошти, які ми назбираємо, підуть у львівський шпиталь солдатам, щоб вони вилікувалися і поверталися додому", – розповіли учасниці благодійного ярмарку.

Загалом на ярмарок зібрали понад 500 робіт читачів, їхніх батьків, а також і самих бібліотекарів.

"Цього року у зв’язку з подіями ми вирішили, що маємо повернутися в бік тих людей, які зараз є найголовнішими для кожного українця – наших захисників. До того ж багато з працівників наших бібліотек мають родичів в зоні АТО, мають родичів на території, яка є зараз підконтрольна нашим ворогам. Це наша підтримка цим людям", – зазначила бібліотекар Львівської центральної бібліотеки для дітей Тетяна Пилипець.

Проте ярмарок "Рука допомоги" – це лише частина великого дійства, яке організатори назвали "День кольору хакі "Бібліоготовність №1". Упродовж цього дня читачі-підлітки також взяли участь у квест-естафеті "Українська звитяга".

Кошти, які діти разом з бібліотекарями зберуть під час благодійного ярмарку, вони передадуть у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону та Клінічний госпіталь Західного регіонального управління Державної прикордонної служби. Пораненим бійцям діти принесуть і свої вироби та власноруч виготовлені листівки.

Бібліотекарі Централізованої бібліотечної системи для дітей на потреби поранених бійців жертвують також свій одноденний заробіток.

Раніше діти з Київської області передали до центрального військового госпіталю, зроблені ними обереги – паперові метелики з побажаннями для військових "швидше одужати і боронити Україну".