Джемілєв заявляє, що Росія хоче використати його сина як приманку для шантажу

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляє, що його сина Хайсера Джемілєва вивезли до Росії, аби чинити тиск на його рідних і змусити звертатись з проханням до президента РФ Володимира Путіна

 Про це заявив Джемілєв, пише Еспресо.TV з посиланням на УНН.

За словами М.Джемілєва, у нього наразі немає можливості спілкуватися із сином через заборону в'їзду до Росії. Адвоката, який раніше захищав Хайсера Джемілєва в Криму, не пустили до Краснодарського краю, де наразі перебуває Хайсер. Російська сторона призначила свого адвоката. За попередньою інформацією, у Краснодарському краї буде проходити засідання Верховного суду Росії.

Нагадаємо, вчора лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що його сина Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край.

Зазначимо, що Хайсера Джемілєва затримали у травні поточного року у Бахчисараї - йому інкримінували навмисне вбивство (ст. 115 КК України). Однак, Апеляційний Суд міста Києва розціний його дії як вбивство з необережності. Європейський суд з прав людини також виніс рішення звільнити Хайсера з-під варти. Утім, Росія це рішення відмовляється виконувати.