Картини 5-річної художниці-аутиста порівнюють з полотнами Моне

У дівчинки відзначають вийняткову увагу до деталей та феноменальне почуття кольору

Аутизм - це не хвороба, а скоріше особливий тип сприйняття навколишнього світу, погляд з іншої реальності. 5-річна Айріс Грейс з Великобританії є прекрасним прикладом того, які несподівані та цінні обдарування можна зустріти у "людей в собі", повідомляє adme.ru.

Айріс - художниця, і її роботи часто порівнюють з полотнами іменитого Клода Моне. А все завдяки винятковому увазі до деталей і феноменальному почуттю кольору. 

Виявився талант майже випадково - з дитиною, яка дуже повільно навчався говорити, займався логопед, він і порадив батькам навчити Айріс малюванню. Але вчити навіть не довелося - дівчинка з першого разу впевнено тримала пензля і змішувала фарби. 

"Ми сподівалися, що заняття живописом прискорять мову Айріс і стимулюють її до спілкування. Але ми зрозуміли, що вона насправді дуже талановита художниця з неймовірною здатністю концентруватися на процесі - Айріс може малювати дві години поспіль без зупинок. Її аутизм створив стиль живопису, який я ніколи не зустрічала у дітей її віку. Вона відчуває кольори, композицію і те, як вони взаємодіють один з одним," - каже мама дівчинки Арабелла Картер-Джонсон.

Нагадаємо, нещодавно українська художниця розмалювала люки на вулицях Києва. Своєю акцією Антоніна Нікішина вирішила підняти настрій киянам.