Міністр культури Росії дозволяє артистам виступати в Європі та США

Володимир Мединський назвав абсурдною можливість введення культурних санкцій відносно Росії

Підтвердження абсурдності розмов про культурні санкції - недавні тріумфальні гастролі Великого театру в Нью-Йорку, зазначив міністр культури Росії Володимир Мединський, повідомляє ИТАР-ТАСС. 

Санкції не мають великого впливу на культурний обмін між Росією і зарубіжними країнами. Про це сказав журналістам міністр культури, в Большом театрі на прем'єрі сезону - опері "Орлеанська діва". 

Приклад тому - недавні тріумфальні гастролі театру в Нью-Йорку, зазначив він.

"Це ще раз підтверджує, що будь-які розмови про можливі культурних санкції, вони абсурдні", - сказав Мединський. 

"Варто подивитися репертуар театру на найближчі місяці, наскільки активно театр гастролює зараз і в яких країнах - у тих самих країнах, які переповнені власними уявленнями про санкції. Це говорить про те, що культура не має меж, культура ламає будь-які політичні бар'єри", - підкреслив міністр. 

Зі свого боку директор Большого театру Володимир Урін розповів, що найближчим часом у театра заплановані гастролі в Японії і Монако з балетними постановками. 

"Потім опера і балет одночасно їдуть в Гонконг, і там ми будемо показувати "Царську наречену", "Коштовності". І закінчувати гастролі ми будемо в Бразилії в червні", - поділився Урін. 

За його словами, у театрі запланована не лише велика гастрольна програма, а й репертуарна: першою прем'єрою сезону стала "Орлеанська діва" і на глядачів чекають ще вісім нових постановок в цьому сезоні.

Тим часом у Києві прокуратура назавжди закриває столичний "Зелений театр".