Порошенко обіцяє збільшення ВВП на душу населення в два рази

Через шість років ВВП на душу населення повинен вирости з $ 8,5 до $ 16 тисяч

Це передбачено "Стратегією розвитку України 2020", заявив на громадському обговоренні документа в Києві заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків, пише "Економічна правда".

"Ми підготували 21 ключовий показник, який визначатиме рівень країни. Він дозволить говорити, що ми досягли або ми підійшли до виконання критеріїв членства в європейській спільноті", - зазначив Шимків. 

"В Австрії цей показник становить $ 43 тис, в Болгарії - $ 15,9 тис. Чи може Україна до 2020 року бути такою, принаймні, як Болгарія сьогодні? Ми вважаємо, що може", - зазначив Шимків.

Чиновник повідомив, що ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності передбачається підвищити з $ 8,5 тис до $ 16 тис. 

Крім цього, за його словами, до 2020 року Україна в рейтингу легкості ведення бізнесу повинна опинитися в першій "двадцятці". Зараз - 112 місце. Кредитний рейтинг країни (Standard & Poor's) планується за 6 років поліпшити до рівня "ВВВ". За індексом купівельної конкурентоспроможності планується з 84 позиції дійти до 40 кращих країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко розраховує до 2020 р зменшити інфляцію в Україні з 19% до 1,7%.