Рятувальники досі не можуть дістатися до тіл туристів, що загинули під час виверження вулкану у Японії

Близько 550 японських військовослужбовців, поліцейських і бійців пожежної служби почали операцію на вершині вулкана Онтаке, що вивергається, де поки поза досяжності знаходяться тіла 27 осіб без ознак життя

Передбачається, що рятувальники проб'ються до них за трьома маршрутами. Потім тіла завантажать на армійські вертольоти і відправлять до лікарень, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС

Напередодні рятувальна операція була припинена через скупчення токсичних газів. В даний час з кратера вулкана тривають викиди диму і великих розпечених каменів, які розлітаються в радіусі 4 км. Відзначено також поява лави. 

Раніше на схилах Онтаке були знайдені тіла чотирьох людей. 

Несподіване виверження вулкана почалося 27 вересня. Воно застало зненацька кілька сотень альпіністів і туристів, що перебували на схилах гори. Велика частина людей змогла спуститися вниз, однак кілька десятків людей опинилися заблоковані нагорі через погану видимість і концентрацію токсичних газів в повітрі. Значну частину з них вдалося врятувати. Понад 70 осіб при цьому звернулися за медичною допомогою, понад 40 з них госпіталізовані у важкому стані. 

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе провів екстрену нараду у зв'язку зі стихійним лихом. 

Вулкан Онтаке висотою 3067 метрів розташований приблизно в 200 км на захід від Токіо на стику префектур Гіфу і Нагано. Востаннє він проявляв активність в 2007 році. Велике виверження вулкана відбулося в 1979 році, коли він викинув більше 200 тис тонн попелу.