Сенцов у російському суді: Говорять, що я хотів випустити ракету по Верховній Раді Криму з радіоактивною начинкою

Суддя Лефортовського райсуду Москви Маргарита Котова продовжила українському кінорежисерові Олегу Сенцову термін утримання в СІЗО "Лефортово" до 11 січня 2015 року

Про це передає Еспресо.TV, з посиланням на Грани.Ру.

Український режисер Олег Сенцов, що знаходиться у полоні в Росії, виступив сьогодні під час чергового судового засідання. 

"Я не знаю, Державна Дума ухвалила закон, що забороняє сміятися в цирку? Вона може це зробити. Але я не можу зрозуміти, чому ви з серйозними обличчями сприймаєте те, що тут відбувається. Це вистава. Я не буду в черговий раз заявляти про свою невинуватість, говорити, що все це сфальсифіковано і політично обґрунтоване, про те, що застосовувалися до мене різні заходи впливу. Я про це вже казав, повторюватися нічого. Слідство йде добре, вже 18 томів підшито, слідчі браво працюють, я дуже за них радий. Зі свіжих новин, що там прослизають: ...що я хотів випустити ракету по Верховній раді Криму з радіоактивної начинкою. Я з нетерпінням чекаю виявлення даної ракети, моїх знімків на її тлі і відбитків пальців - ну як, все, щоб було красиво", - сказав він. 

Сенцов додав, що, вигадуючи нісенітниці, сдічі органи росії водночас не можуть знайти міліціонерів, які били і знущались на режисером. 

"Слідчі органи, слуги закону займаються таким маренням, але не можуть вже чотири місяці за моєю заявою знайти оперативників, які мене катували, знущалися і били. Присутні тут слідчі знають їх в обличчя, але їх знайти неможливо, це як зловити самого себе, це нереально. З таким же успіхом можна глянути в унітаз, запитати: хто катував Сенцова? - Відповіді не буде. Тому можна навіть не витрачати на це час, як не витрачати час і на питання, що робили і за що загинули псковські десантники під Донецьком, яких зараз ховає таємно нишком ваша країна. Я не знаю, от ви, державні службовці, як ви вважаєте, що система, побудована на такій тотальній брехні, триматиметься вічно. Навіть ваші керівники, які ще бігають по палубі тонучого корабля і надувають щоки, роблять вигляд, що все добре, не розуміють, що він уже йде повільно на дно. Тому я можу побажати Росії швидше вийти з цього мороку і стати нарешті вільною. А всі, у кого совість нечиста, можуть починати вчити, як правильно пишеться слово "люстрація". У мене все ", - наглосив український режисер. 

Нагадаємо, українського кінорежисера Олега Сенцова затримали 11 травня у Сімферополі. ФСБ Росії звинувачує його в організації теракту. Російський суд сьогодні продовжив арешт Сенцову до 11 січня 2015 року.