В Старобільську підліток погрався з гранатометом і залишився без руки

28 вересня в м.Старобільск місцевий учень ПТУ знайшов гранатомет РПГ-7 і через необережне поводження з ним отримав тяжкі поранення

Про це повідомив губернатор Луганщини Геннадій Москаль. За його словами, юнак госпіталізований у райлікарню, пише Еспресо.TV.

Як повідомили в луганському главку міліції,  28 вересня до Старобільського райвідділу міліції від чергового ДСНС надійшло повідомлення про те, що 13.00 за адресою: вул. Інтернаціональна, с. Підгорівка Старобільського району стався вибух. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події встановлено, що вибух стався у приміщенні флігеля під час необережного поводження зі снарядом від «РПГ-7» неповнолітнім підлітком 1997 р.н.

Внаслідок вибуху хлопець отримав тілесні ушкодження у вигляді політравми, контузії, травматичної ампутації правої руки, численних осколкових поранень голови, грудної клітини, живота, верхніх і нижніх кінцівок та в подальшому був госпіталізований до лікарні. З місця події вилучено: фрагмент донної частини детонатора з пострілу «РПГ-7», металеві осколки. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Крім того, в той же день невідомі обстріляли дворогосподарство мешканця с.Підгорівка Старобільського району, здійснивши чотири постріли з гранатомета РПГ-7. Постраждалих немає.