Вживання хліба не сприяє набору ваги, - вчені

Хліб є корисним для здоров’я, адже містить багато мікроелементів

Нове дослідження показало: від хлібу не товстішають, повідомляє The Daily Mail.

Дослідники з’ясували, що 43% жінок не їдять хліб, коли намагаються схуднути, 20% почуваються винними, коли їдять хліб, і майже половина жінок не можуть точно визначитись щодо корисності вживання хлібу.

Вчені провели опитування серед 1000 жінок та з’ясували, що понад третина жінок шукають корисну альтернативу хлібу. 15% австралійських батьків обмежують споживання хліба їхніми дітьми, аби ті не мали зайвої ваги.

Дієтолог Шарон Натолі з цього приводу зазначає: «Багато жінок не знають про довгий перелік переваг, які має хліб з непросіяного борошна. Правильний вибір хліба може стати корисним для здоров'я, у тому числі і для травної системи, для здоров’я серця, розуму і тіла».

Окрім того, вона каже, що немає доказів того, що сам по собі хліб сприяє збільшенню ваги.

«Масштабні дослідження показують, що люди, які споживають багато продуктів з цілісного зерна, таких як відповідний хліб, менш схильні до повноти або до набору ваги з плином часу. Багато жінок не знають, що хліб з цільного зерна містить багато корисних мікроелементів, зокрема волокна, вітаміни групи В, магній і залізо», - каже експерт.

Фото: The Daily Mail

Важливо, аби люди знали про різні види хлібу та обирали згідно з потребами свого організму. «Дітям корисним стане хліб, що забезпечує 3-омега жирними кислотами, а людям, що піклуються про здоров’я серця, корисним стане хліб з високим вмістом насіння і цільнозернові продукти. Різних типів хлібу на ринку багато», - зазначила Шарон Натолі.

Дослідження показали, що вилучення хлібу з раціону не впливає на вагу жодним чином. Разом з цим, 83% жінок, що брали участь в опитуванні, заявили, що не можуть відмовитись від вживання хлібу, тому що він смачний. 73% заявили, що їдять хліб, оскільки бутерброди є швидкою та зручною їжею.

Фото: The Daily Mail