За рейдерським захопленням концерну РРТ стоїть Льовочкін, - керівництво

За рейдерським захопленням Концерну радіозв'язку, телебачення і радіомовлення у Києві стоїть Сергій Льовочкін

Про це сьогодні на прес-конференції заявив легітимний керівник концерну  Олександр Півнюк, передає кореспондент Еспресо.TV.

Він зазначив, що досі концерн стояв осторонь політичних питань. «Але нас вимушено втягують в політичне питання.  Досі блокується діяльність підприємства», - сказав Півнюк.

За його словами, цьому захопленню передував тиск з боку служби новин телеканалу «Інтер», за яким стоїть Сергій Льовочкін.

«Вона затіяла брудну кампанію проти концерну. Вони готували таку думку для суспільства, що в концерні засіли вороги держави. На сьогодні в концернів є навіть два кандидати в народні депутати - головний бухгалтер, якого я не бачив з травня місяца, яка була відсутня з невизначених причин та йде по списку «Сильна Україна». Другий по списку йде Хорошковський, тому просліджується така лінія служби новин. І ось ми отримали чергову провокацію», - сказав Півнюк.

При цьому він додав, що ця провокація була дуже добре організована.

У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що рішення Тельнамівського районного суду, на який посилається організатор рейдерського захоплення, є незаконним.

«Тому тут ми розберемося і дамо правову оцінку діям даних осіб. Вони пошкодую про порушення закону. Є така стаття Кримінального кодексу, як самоуправство. На принтері теж можна надрукувати масу кольорових рішень, але це не буде відповідати законодавчому полю. Нехай далі правоохоронці розбираються до якої саме статті КК це віднести», - сказав Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні вранці було здійснено рейдерське захоплення Концерну радіозв'язку, телебачення і радіомовлення.

Як повідомив гендиректор концерну Олександр Півнюк, рейдерське захоплення центрального офісу здійснив екс-в.о. гендиректора Костянтин Захаренко.

Останній посилається на рішення Тельманівського районного суду Донецької області, який нібито ухвалив постанову про скасування рішення уряду про своє звільнення і відсторонення гендиректора Концерну РРТ Олександра Півнюка від виконання своїх обов’язків.

Зазначимо, що наразі Тельманівський район знаходиться під контролем бойовиків, тому рішення суду не є легітимним. Натомість звільняти та призначати керівника концерну РРТ може лише Кабмін.