Захисник Савченко: ситуація з Надією дуже погана, інша справа, що вона могла бути ще гірша

Захисник української льотчиці Надії Савченко, яка наразі знаходиться у російському полоні, Марк Фейгін говорить, що на звільнення заручниці сильно впливає політична ситуація в Росії

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV

"Я можу сказати, як є насправді: ситуація з Надією дуже погана, інша справа - вона могла бути ще гірша. Питання зараз стоїть у тому, щоб цю ситуацію не погіршити. Зробити ситуацію такою, щоб вона залежала не тільки від російського слідства, щоб з'явилися можливості тиску на суд (політичного тиску, - Ред.), щоб домогтися законного рішення для Надії Савченко", - сказав він. 

Фейгін зазначив, що політична ситуація в Росії не сприяє позитивному вирішенню цього питання. 

"Обставини складаються так, що тиском є ​​не тільки її знаходження під вартою, а й політична обстановка в Росії. За великим рахунком населення, громадяни Росії - вважають її вбивцею, і це теж накладає відбиток на слідство, не всі громадяни, але це проблема, ми намагаємося цю точку зору змінити", - додав захисник. 

Нагадаємо, офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що українській льотчиці Надії Савченко призначили психіатричну експертизу в Москві. За повідомленнями адвокатів, вона наразі перебуває у московському СІЗО-6. Раніше захисник української льотчиці Микола Полозов заявив, що його підопічна оскаржила постанову про психолого-психіатричне обстеження, на якому наполягає російське слідство.

9 липня Слідчий комітет Росії пред'явив Савченко обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал "Россия 1") Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.