Через санкції канадська Bombardier відклала контракт на випуск літаків в Росії

Канада внаслідок агресії Росії призупинила до 2015 року реалізацію контракту на випуск турбірованих літаків Bombardier в Росії

У серпні 2013 держкорпорація «Ростех» і канадська авіабудівна компанія Bombardier домовилися побудувати в 2014 р завод в Ульяновську і випускати там турбогвинтові літаки Q-400 NG місткістю 70-78 крісел. Інвестиції в проект повинні були скласти $ 100 млн. Але в березні Канада приєдналася до санкцій проти Росії, і співпраця забуксувало, а тепер і зовсім відкладено: рішення по проекту може бути прийнято в 2015 р, пишуть "Ведомости" з посиланням на представника Bombardier.

"Ми перебуваємо в процесі обговорення з "РОСТЕХ" і сподіваємося досягти угоди в 2014 г. Але, враховуючи контекст того, що зараз відбувається, схоже, що графік за проектом може зрушитися на наступний рік", - сказав він. Щоб завершити проект, може знадобитися трохи більше часу з урахуванням розвитку ситуації і «чутливих політичних моментів», уточнив представник Bombardier. 

"Сьогодні є невизначені фактори, ми не досягли угоди з питання економіки, він стосується і локалізації виробництва, та підсумкової вартості повітряного судна. У зв'язку з цим "Ростех" відклав прийняття фінального рішення щодо входження в проект", - повідомив представник "РОСТЕХ".

Меморандум, який підписували «Ростех» і Bombardier, припускав поетапну роботу: спочатку літаки повинні були повністю збиратися Bombardier, в Ульяновську ж мала проходити тільки адаптація техніки під конкретного замовника. Перенести складання літаків на територію Росії планувалося в 2015 р, з 2016 р мала розпочатися локалізація виробництва компонентів планера.