Добкін переконаний, що Леніна в Харкові повалили заїжджі бандерівці

Знесення пам'ятника Леніну на площі Свободи в центрі Харкова здійснили не харків'яни

Так сказав журналістам екс-губернатор Харківської області, кандидат в народні депутати від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Акт вандалізму вчинили не харків'яни. Для реалізації цієї спланованої акції були "запрошені" жителі Полтавської, Київської, Дніпропетровської та навіть Львівської областей. Для них це "похід за три моря по славу", - каже Добкін.

За його словами, він звернеться до президента України з вимогою доручити відповідним структурам провести розслідування обставин і правових підстав повалення пам'ятника і на цей час усунути від займаних посад міністра МВС, керівника УВС в Харківській області, голову Харківської ОДА.

Нагадаємо, у Харкові ввечері 28 вересня молоді люди в балаклавах болгарками підпиляли пам'ятник Леніну на площі Свободи і звалили його за допомогою тросів.

29 вересня мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що пам'ятник Леніну заввишки 20 м, встановлений на честь 350-річчя Харкова, буде відновлений на колишньому місці.

Відзначимо, в грудні 2013 року Добкін ініціював збір грошей на відновлення знесеного пам'ятника Леніну в Києві, однак далі слів справа не пішла.