Google почав продавати українські книжки

Віднині власники смартфонів та планшетів мають змогу не лише купувати в інтернеті ігри й музику, але й наповнювати свої онлайн-бібліотеки найсвіжішими українськими книжками

Сервіс "Google Play Books" доступний для всіх Android та iOS-смартфонів та планшетів, пише "БараБука".

Наразі база електронних книжок складає сотні тисяч видань українською, російською та англійською мовами – деякі з них безплатні, а деякі можна придбати й завантажити на свій пристрій. Книжки відсортовано за жанрами та розділами, доступні як через веб-сервіс,так і через Android та iOS-додатки.

Нині в топі українського розділу – книжки Макса Кідрука, Юрія Іздрика, Ірени Карпи, Володимира Лиса та Люко Дашвар. Більшість із них видано у "Клубі сімейного дозвілля".

Втім, розділ "Для дітей" поки що вміщує трохи більш ніж два десятки видань для дітей та підлітків, усі – російською мовою, видані в російських видавництвах. Серед пропонованих видань – як класичні, так і сучасні твори.

Якщо ж пошукати ретельніше, можна надибати безліч видань із народними й авторськими казками. Є, зокрема, українськомовна книжка "100 чарівних казок світу". Найбільш наполегливі шукачі дитячої літератури українською мовою рано чи пізно знайдуть книжку Володимира Верховня "Чудо-книга. Добрі і світлі віршики та казки, пісеньки, примовки, потішки", видану в тому ж таки "Клубі сімейного дозвілля". А ось дитячі книжки Марії Ткачівської "Обережно, діти!" та Галини Вдовиченко "Ліга непарних шкарпеток" слід шукати в дорослих розділах.

Нагадаємо, три українські книжки потрапили до міжнародного каталогу "The White Ravens" ("Білі круки"), який є переліком найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу.