Командувач Сухопутних військ вибачився перед волонтерами

Командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Анатолій Пушняков вибачився перед волонтерами, які допомагають бійцям АТО, за свої заяви для ЗМІ стосовно того, що допомога волонтерів армії є вкрай незначною

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» розповів міністр оборони Валерій Гелетей за підсумками зустрічі вищого військового керівництва країни з представниками волонтерських організацій, передає Еспресо.TV.

За словами Гелетея, Пушняков надав пояснення волонтерам щодо своєї нещодавньої заяви про їхню участь у забезпеченні армії.

«Командувач вибачився перед волонтерами, та наголосив на невірному трактуванні його слів, сказаних на брифінгу під час навчань “Репід Трайдент-2014”. Він ще раз подякував волонтерам за допомогу Збройним Силам»

Подяку за підтримку армії висловив і сам міністр, наголосивши при цьому, що волонтери були першими, хто прийшов на допомогу нашій армії.

Також в рамках зустрічі обговорювались питання підготовки наших військових до служби під час зимового періоду.

Нагадаємо, справжній скандал здійнявся у волонтерському середовищі через висловлювання командувача Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, який на останніх міжнародних навчаннях «Швидкий тризуб» на Львівщині, аби не червоніти перед іноземними військовими партнерами, заявив, що і без волонтерів солдати вдягнуті, взуті та нагодовані.

«Всі військовослужбовці, які призвані до лав Збройних Сил України, забезпечуються формою одягу, харчуванням і всім спорядженням, яке необхідне на сьогоднішній день. Ми зараз навіть забезпечили на 70% зимовою формою одягу ті підрозділи, які беруть безпосередню участь в АТО. А те, що зараз роблять волонтери… Вони кажуть, що це вони годують військових. Насправді це не так», - заявив Пушняков.