Лукашенко взявся за відродження національного духу білорусів

Білоруський президент Олександр Лукашенко робить усе більше кроків, що дозволяють судити про зростання пріоритету національного вектору в політиці країни

Так, зокрема, під час зустрічі з членами Палати представників Національних зборів він висловився за збільшення кількості годин викладання білоруської мови в загальноосвітніх школах, повідомляє "Інтерфакс Захід".

За словами президента Білорусі, ситуація в сфері середньої освіти наразі уважно вивчається державними чиновниками. Стан справ, при якому російській і навіть іноземним мовам у школі відводиться більше часу, ніж рідній білоруській, Олександр Лукашенко вважає неприйнятним.

"Гаразд, ми усі розмовляємо російською, - визнав Олександр Лукашенко. - Білоруською, скажу відверто, вдома і в побуті ми розмовляємо менше. Тоді, можливо, необхідно в школі дати ще годину на користь білоруської мови замість англійської?"

"Потворною" назвав президент і роботу Міністерства освіти, яке включає в шкільну програму ті чи інші літературні твори за, як висловився Лукашенко, "абсолютно незрозумілими причинами". І, звичайно ж, на думку Олександра Лукашенка, системі середніх шкіл необхідна оптимізація.

"Там багато зайвого, і абсолютно ніхто не прагне рахувати гроші", - обурився глава держави.